Buffet

Sådan anretter du den perfekte buffet

Maden er en stor del af et festligt arrangement, og det fylder meget i forberedelserne af festen. At lave en buffet er en populær og praktisk løsning, men hvis du sidder midt i forberedelserne og ikke helt ved, hvor du skal starte mht. din buffet, kan du her læse, hvad du skal fokusere på for at få den perfekte buffet stablet på benene.

Den perfekte kombination af kød, salater og andet tilbehør

Den perfekte buffet består af flere forskellige typer kød, to-tre salater samt andet tilbehør som kartofler og brød. På den måde er der noget for enhver smag, og gæsterne har flere muligheder for at vælge, hvad de har lyst til at spise. Det giver også mulighed for at tage flere gange og smage på noget forskelligt hver gang.

Man skal også tage hensyn til eventuelle vegetarer i selskabet. De skal selvfølgelig også have noget at spise, og derfor kan det i dette tilfælde være oplagt at lave lidt ekstra salat eller kødfrit tilbehør, så de kan få ligeså meget og god mad som alle andre.

Anretning af maden

Det er selvfølgelig vigtigt, at maden er indbydende og lækker at kigge på. Derfor skal den anrettes flot og dekorativt på nogle flotte fade. Det ser bedst ud, hvis alle fadene er ens, og hvis de endda matcher tallerknerne. Dette skaber en rød tråd gennem både bordopdækningen og buffeten. Det kan også være rigtig dekorativt at tilføje nogle krydderurter eller andet pynt på toppen af maden, så det ser ud af lidt mere.

Buffetbordet skal desuden ikke bare placeres et tilfældigt sted i lokalet. Det skal give mening i forhold til bordplanen, og så er det vigtigt, at der er rigeligt med plads foran det. Alle skal hente mad på samme tid, så der skal være plads til dette uden af nogen af dem, der sidder ved bordet, bliver generede af, at der næsten hele tiden står nogen bag dem. Det er mest oplagt at stille buffetbordet i den ene ende af lokalet og op ad en væg, men det kan også give mening (hvis man har et stort lokale med rigtig meget plads), at det står sådan, at man kan komme til fra begge langsider af bordet.

Hold maden frisk

Når man har brugt meget tid på at lave maden og derefter anrette den flot, skal det selvfølgelig kunne holde sig friskt, så det forbliver lækkert at både spise og se på. Især hvis man holder et arrangement, hvor der er mange taler og andre indslag, kan maden ende med at skulle stå fremme i et godt stykke tid. Kødet og andre varme retter har bedst af at blive tilberedt så tæt på spisetid som overhovedet muligt, så det kommer direkte fra køkkenet og ind på buffetbordet, og ikke når at blive koldt, inden det skal spises. Salater og diverse kolde retter, eksempelvis kolde fiskeforretter, kan man dog godt lave i lidt bedre tid i forvejen og så holde det koldt og dermed friskt ved at placere fadene ovenpå større fade med isterninger. Isterninger skal der i dette tilfælde bruges mange af, og derfor kan man med fordel bestille dem hos Istilfest.dk. Samme sted kan man bestille isterninger til drikkevarerne, så det hele bliver leveret samlet.

Efter buffeten: hyr en bartender

Ved at lave en buffet giver man gæsterne mulighed for selv at vælge hvad og hvor meget, de vil spise. Det er især oplagt til hovedretten, hvor der er stor forskel på, hvor meget folk spiser. Det samme gælder, når det kommer til drikkevarer: nogen drikker meget og hurtigt, mens andre er mere sparsomme med alkoholen. Derfor kan det være en sjov idé at leje en barløsning fra Cocktailkursus.dk – så er der rigeligt med drikkevarer til gæsterne gennem hele festen, og man kan selv vælge, hvad man vil drikke. Det kan man under de fleste omstændigheder, men med en barløsning er der ikke kun tale om drikkevarer på dåse, men rigtige og gode drinks. Det gør drikkevarerne langt mere interessante, og så gør det noget helt specielt for festen, at der er en bar tilgængelig.