Find dig en hobby – Lær at spille musik

En hobby er noget, vi alle bør have. Om det er at spille spil på computeren, gå i haven, at læse bøger, sy eller noget helt andet, så er det vigtigt at have en hobby, som man kan slappe af med for at mindske noget af dagligdagens stress og jag.

En af de populære hobbyer er at lære at spille musik. Inden for musikken er der mange forskellige instrumenter og musikgenrer, hvilket betyder, at der er noget for enhver smag.

Det er muligt at finde opstarts lektioner til forskellige instrumenter på internettet, som kan hjælpe dig med at finde dit instrument. Oftest vil disse lektioner dække de mere basale instrumenter som trommer, klaver og guitar.

Find dit instrument og din genre

Først og fremmest er det vigtigt, at du finder ud af, hvilket af de forskellige musikinstrumenter der passer bedst til dit humør og temperament.

Som led i at finde ud af hvilket instrument du vil spille, giver det mening at identificere hvilken type genre af musik, som du foretrækker at lytte til, da det oftest vil være den bedste genre at give sig i kast med.

Næste træk er at finde ud af, hvilke forskellige instrumenter der primært indgår i den genre du gerne vil spille. Har du f.eks. besluttet dig for at spille jazzmusik, giver diverse muligheder lidt sig selv. De nærværende instrumenter at vælge imellem vil så være trompet, saxofon, klaver, trommer eller hvis du er mere til den nyere jazz, elektrisk guitar.

Det instrument der passer bedst til dig, kommer ofte an på hvad du ser formålet med din musik være. Læg dertil hvor meget tid du forventer, at du vil bruge på at lære et instrument, da sværhedsgraden varierer fra det ene instrument til det andet. Dette kan nemt have betydning for, hvor meget tid du skal lægge i mestre det.

Slutteligt skal du selvfølgelig også overveje hvor meget du er villig til at betale for dit musikinstrument, da der kan være stor forskel på de forskellige instrumenter.

Du kan spille i band

Når du på et tidspunkt har mestret dit instrument og din genre, så kan det endda være på tale, at du skal finde et fritidsband, som du kan være en del af og spille musik sammen med.

Det er en god måde at møde nye bekendtskaber på og ved at blive medlem af et band, kan du tage din musik til et nyt niveau ved at lære at spille sammen med andre og kombinere instrumenterne. Det kan være med til at skabe endnu mere tilfredsstillende musik både for jer selv og måske også for andre på sigt.

Det kan også være en overvejelse at indarbejde sang i jeres musik, og hvis I bliver rigtig dygtige, kan det være en mulighed at optræde til privatarrangementer.

En ting er i hvert fald helt sikkert. Muligheder er det nok af med musik som sin hobby.