Skiferie

Her er skiferien blevet dyrere

Vi har ramt den periode på året, hvor mange danskere valfarter af sted mod de lande, hvor der er bjerge med masser af sne. Skisæsonen er nemlig over os, og højsæsonen rammer vi, når det bliver uge 7 midt i februar.

Men hvor skal man tage hen på sin skiferie, hvis man vil have mest muligt ud af det? Skiferier er nemlig ferier der typisk hører til den dyre ende, og det er ikke blevet mindre dyrt at komme af sted og stå på de stive planker.

Skileje og liftkort er nemlig steget i pris, så hvis du ikke har budgetteret med det, bør du måske finde et kviklån på Moneybanker, så du har penge nok til din skiferie.

Schweiz, Norge og Østrig

Et af de mest populære steder for danskerne at stå på ski, er i Østrig. Her har der været en gennemsnitlig prisstigning på skileje, liftkort og generelle omkostninger på 1.6 % mere end året før. Tager vi et smut op og besøger vores naboer, så fortæller Jens Nyholm der er cheføkonom hos Spar Nord, at selvom den norske krone er svækket i forhold til den danske, så har inflationen gjort, at det er blevet 1.8 % dyrere i Norge i forhold til sidste sæson.

”På trods af at den norske krones værdi er svækket overfor den danske krones, så gør landets højere inflation Norge til en dyrere fornøjelse end sidste år,” fortæller Jens Nyholm ifølge Finans.dk.

Der er dog et land, der tager prisen for den største stigning, og det finder vi i Schweiz. Alpelandet har nemlig oplevet, at deres schweiziske franc er steget med hele 4.9 % over for den danske krone, og det betyder altså, at det er blevet væsentligt dyrere at tage på skiferie i Schweiz i 2019 fremfor i 2018.

Er rejsen allerede booket til Schweiz, så kan du her få hjælp til at udregne et lån, hvis du skulle få brug for lidt ekstra økonomi, mens du er af sted på din skiferie.

Her er prisen faldet

Mens det vil koste dig flere penge at rejse til Norge, Østrig eller Schweiz i forhold til året før, så er der faktisk penge at spare i 2019, hvis du vælger at rejse til en af vores andre nabolande. Sverige er nemlig blevet billigere, da den svenske krone er blevet mindre værd i forhold til den danske krone.

Mere præcist er det blevet 2.8 % billigere at besøge Sverige i år, modsat at man valgte at rejse af sted sidste år.

Det billigste af de nævnte lande at leje hotel i, er dog i Østrig. Så selvom prisen er gået en smule op, så vil det formentlig stadig være det billigste sted for dig at holde ferie.