Hvordan fungerer en piktogramtavle?

Et piktogram er en visuel repræsentation af en idé eller en genstand. Det kan bruges på mange forskellige måder, bl.a. til at repræsentere sprog og billeder. Piktogrammer bruges ofte sammen med børn med autisme eller ADHD, fordi de giver barnet en visuel repræsentation af det, der bliver sagt til det. De giver en klarere kommunikation mellem pædagog og elev, end ord alene kunne gøre.

Hvad er et piktogramtavle?

En piktogramtavle er et whiteboard, som er opdelt i henholdvis morgen, middag og aften. Her kan man med små billedemotiver vise, hvordan morgenen kommer til at se ud hos barnet. Det kan være små handlinger såsom at barnet skal børste tænder om morgenen og spise morgenmad, tage tøj på og i skole.

Om eftermiddagen kan der være handlinger, der viser, at man skal tage sin madkasse op af tasken, at man skal lave lektier, og at man skal til sin fritidsaktivitet.

Om aftenen kan det være at spise aftensmad, at komme i bad og at hoppe i nattøjet, inden det er godnat-tid.

Sådan fungerer det

Men hvordan fungerer en piktogramtavle egentlig? Den fungerer på den måde, at ved hjælp af de små billeder, så kan barnet få et overblik over deres dag. Børn ned autisme eller ADHD kan have svært at ved overskue en hel dag. Men hvis de ser deres dag eller bare morgen, middag eller aften, så kan de danne sig et overblik inde i hovedet. Det skaber ro hos barnet, mindre kaos, og hos nogle betyder det også, færre anfald og udbryd på grund af frustration.

Design dit eget board

Når du køber dit eget board så kan du selv indsætte de handlinger, som er passende til dit barn. Man kan nemt udskifte de små billeder, da de monteres ved hjælp af magnetisme. Der er også et belønningssystem i bunden, så hvis din barn er med til at lave mad flere gange, så kan det udløse en stjerne, som giver endnu mere motivation.,