Kvinde der pudser sine vinduer

Kunsten at pudse vinduer

Synes du også, at det er noget af en kamp at pudse vinduer? Og synes du også, at det resultat, du får, slet ikke står mål med dine anstrengelser?

Så kan du nok få god gavn af denne guide, der kan hjælpe dig til at pudse vinduerne helt perfekte.

Øvelse gør mester

Du får her en god og instruktiv guide til, hvordan du bedst muligt kan angribe opgaven med at pudse vinduer. Den skulle gerne give dig modet på opgaven tilbage, og du skulle også gerne blive både bedre og hurtigere til at pudse vinduer, når du følger denne guide.

Rutinen kommer dog ikke over en nat. Du må forvente, at du kommer til at gentage øvelsen en del gange, før du har oparbejdet en vis erfaring. Til gengæld kan du så glæde dig over at blive bedre til det fra gang til gang.

Øvelse gør mester. Det gælder også for vinduespudsning.

Hvis dine vinduer er meget snavsede

Selvom man måske ikke skulle tro det, så er der faktisk forskel på hvor ofte det er nødvendigt, at pudse vinduer, alt efter hvor du bor henne.

Bor du f.eks i Charlottenlund, så er vinduespudsning ikke nødvendigt lige så ofte, som hvis du f.eks bor i centrum af københavn. Grunden til dette er, at i Charlottenlund er der ikke lige så meget trafik som i storbyerne. Trafik sviner, også på dine vinduer, og det er simpelthen derfor, at du behøver at pudse dine vinduer lige så ofte i f.eks Charlottenlund, som i Kbh.

Hvis det er meget længe siden, at dine vinduer er blevet pudset sidst, eller du bor et sted, hvor de er særligt udsatte, så kan du med fordel vaske med først, inden du går i gang med selve pudsningen.

Trænger vinduerne til først at blive vasket helt rene, så kan du blande en halv hætte salmiakspiritus og en god skefuld opvaskemiddel i denne blanding:

  • Fem liter vand
  • En deciliter eddike

Er vinduerne ikke helt så snavsede, så kan du fint undlade salmiakspiritus og opvaskemiddel. Her burde vand og eddike være fint nok. Du kan finde flere tips og tricks til dine vinduer her.

Sådan gør du

Inden du begynder at vaske selve ruden, så bør du vaske karmen godt af. Når det er gjort, vasker du ruden med din blanding. Er der pletter på ruden, skrubber du ekstra på det sted, til pletten forsvinder.

Så er det tid til at bruge skraberen. Det er vigtigt, at du skraber ruden i én bevægelse. Stopper du op undervejs, kan du risikere, at der kommer striber.

Mens du skraber, skal du af og til tørre skraberen af i et viskestykke.

Begynd øverst i et af hjørnerne. Er du højrehåndet, vil det være mest naturligt at tage det øverste venstre hjørne først, er du venstrehåndet kan du tage det øverste højre hjørne først.

Bevæg skraberen nedefter i store s-bevægelser fra side til side.

Til sidst kan du tørre det overskydende vand op med et tørt viskestykke.

Husk at skifte vandet, når det bliver snavset. Hvis vinduet er meget snavset, bør det vaskes to gange.

Puds vinduerne ofte

Når du har opnået en vis rutine, så vil det efterhånden tage dig kortere tid at pudse vinduer, og du vil opnå et smukkere resultat.

Derfor kan du som udgangspunkt pudse dem cirka en gang om måneden. Så vil dine vinduer være mindre snavsede, og så vil du altid have strålende rene vinduer at glæde dig over.

Der kan selvfølgelig være individuelle forskelle i forhold til, hvor hyppigt du bør pudse vinduer. Hvis du bør et sted i Charlottenlund, hvor ruderne er meget udsatte for vind og vejr, som for eksempel gus eller sprøjt fra havvand, eller hvis du har en brændeovn, så vil du skulle pudse dem hyppigere, end hvis du ikke bor så udsat.

Du pudser dem i øvrigt nemmest, hvis der ikke er direkte sol, eller hvis det ikke er frostvejr. Kommer du ind i rutinen, så vil vinduespudsning ikke længere være en byrde for dig.