Sådan holder du dine tænder sunde

Sunde tænder er noget, som vi alle sammen gerne vil have! Ikke blot fordi det er vigtigt at holde vores tænder i god form, så vi undgår problemer, men også fordi det er en del af vores udseende.

Tænder er vigtige for mange mennesker. Ikke blot for at kunne tygge og fordøje, men også for at være imødekommende og sociale. Derfor er det ikke tilfældigt, at smilet kaldes det sociale visitkort. Det er nemlig en del af at skabe et positivt førstehåndsindtryk.

Vi bringer i samråd med vores lokale tandlæge i Ishøj gode råd til dig, som gerne vil holde dine tænder sunde og flotte.

Daglige rutiner gør forskellen

Hvis du gerne vil holde dine tænder sunde, må du huske at passe godt på dem! Det gør du bedst, hvis du husker at børste dem 2 gange dagligt – nemlig morgen og aften. Når du børster tænderne, skal du gøre det i 2 minutter hver gang. Det er med til at sikre, du kommer hele vejen rundt i munden. Børst ikke for hårdt, da det kan slide på dit tandkød.

Netop fordi mange tandlæger ser slidt tandkød, anbefaler de at bruge en elektrisk tandbørste. Disse er mildere og kan tilmed fås med indikator, som lyser ved for hårdt et tryk under brug. De elektriske tandbørster fjerner desuden plak mange gange bedre.

Husk også at bruge tandtråd og at evt. bruge en mundskyl.

NB! Hvis du ønsker det, kan du også børste dine tænder f.eks. efter middagsmaden. Dette kan være et ønske for nogle, fordi de fjerne spor fra kaffe, mad etc. og får friske ånde til resten af dagen.

Husk at overveje dine livsstilsvaner                                                                                                

Sunde tænder hænger ikke sammen med rygning! Derfor kan vi lige så godt sige det: Kvit smøgerne, hvis du vil holde dine tænder flotte og undgå det gule look (og evt. tjærepletter).

Drikker du for meget sodavand eller kaffe og te, kan dette også sætte sine sport på tænderne. Husk derfor at holde lidt tilbage og i stedet drikke godt med vand til at slukke tørsten. Har du drukket sodavand eller kaffe, kan du ligeledes skylle munden i vand for at undgå, at der sidder rester, som kan være hårde for tænderne.