Sådan låner du penge online på forsvarlig vis

Det er nemt at tage et lån på nettet. Det er belejligt, det går stærkt, og du skal ofte ikke stille med nogen form for sikkerhed.

Men der er en masse faldgruber, du kan havne i, hvis du ikke ved, hvad du laver. Her i artiklen vil du kunne blive mindet om nogle ting, du skal have styr på, før du vælger at låne penge online. Lån penge på forsvarlig vis.

Renter og gebyrer

Det er fristende, når en reklame på TV eller på internettet fortæller dig, at du kan låne penge nemt og hurtigt. Men det er ikke altid hele sandheden, når der står lån penge rentefrit.

Du skal altid undersøge på siden og finde ud af, hvilke gebyrer, der ellers kan være. Forstår du dig på ÅOP? Hvad med rentespænd? Har du den fjerneste idé om, hvor meget du i sidste ende skal tilbagebetale?

Hvis ikke, så få en ven, et familiemedlem eller en revisor til at se det efter for dig.

Din egen økonomi

Når du tager et lån på nettet, skal du sjældent stille med sikkerhed. Lån penge uden sikkerhed lyder dejligt – der er ikke nogen, der afviser dig, hvis du har dårlig kredit.

Selvom du ikke skal stille med sikkerhed, så er det for din egen skyld vigtigt, at du har styr på din økonomi. Du skal gerne have en fast indkomst, så du ikke kommer bagud med tilbagebetalinger. For din egen sikkerheds skyld kan det være godt at konsultere med nogen, der kan vejlede dig, inden du tager et lån uden sikkerhed. Især hvis du ikke har overskud over din økonomi.

Vær fornuftig

Tag aldrig et lån, hvis du ikke er sikker på din økonomi. Måske har du slet ikke brug for de ekstra penge, eller måske har ikke råd til dem.

Lad være med at låne penge for at betale et andet lån tilbage. På den måde skaber du bare en ond cirkel. Arbejd dig vej ud af ét lån, før du tager det næste.

Brug ikke et hurtigt kvik- eller SMS-lån som en impulsløsning. De bør kun være sidste udvej, hvis du virkelig står i en knibe og har brug for det ekstra boost.

Brug din rationelle tankegang. Har du virkelig brug for et lån til at købe nyt tøj? Hvis det ikke er helt essentielt, som for eksempel husleje i svære tider, bil, boligvedligeholdelse eller lignende, er det så det hele værd?